Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γεφ. Πλάκας. Η φάρσα συνεχίζεται…


Γέφυρα Πλάκας. Μικρή ανασκόπηση
 

Καταγγελίες από το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου
…από εφ. Τα Τζουμέρκα / Μάρτ. 2013


Το δεύτερο εξάμηνο του 2007 τελείωσαν οι εργασίες συντήρησης της ανωδομής της γέφυρας της Πλάκας που βασίστηκαν στην απόφαση της υπάρχουσας μελέτης. Η β΄ φάση της μελέτης προβλέπει εργασίες στερέωσης των βάθρων της γέφυρας, εργασίες οι οποίες αναμένεται να εξασφαλίσουν το πιο σημαντικό τμήμα αυτής, δηλαδή τα βάθρα και για αυτό οι πιο σπουδαίες.
Αυτή η β΄ φάση της μελέτης έπρεπε να εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Και ενώ η πρώην Νομαρχία από το 2006 έστειλε τη μελέτη προς έλεγχο και έγκριση στην έκτη Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων (έχει μετενομαστεί σε υπηρεσία Νεωτ. Μνημείων και Τεχν. Έργων Ηπείρου), αυτή δεν έκανε το χρέος της.
Ύστερα από οχλήσεις εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου στον νέο προϊστάμενο της Υπηρεσίας, η μελέτη εστάλη στη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μνημείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟ (τότε) όπου και χάθηκε.
Εδώ και 3 χρόνια το ΔΣ του Συλλόγου προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Προέβη σε επίσκεψη στην αρμόδια υπηρεσία στην Αθήνα, έστειλε γράμματα και σχέδια της μελέτης σε νέα Διεύθυνση του πρώην ΥΠΠΟ. Όλα όμως εις μάτην. Η αβελτηρία και το ραγιάδικο εμποδίζουν κάθε πρόοδο στο ζήτημα αυτό.
Πριν από ενάμιση μήνα, το Προεδρείο του Συλλόγου επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη και την κυρία Αντιπεριφερειάρχη, όπου ζήτησε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να ξεσκαλώσει το ζήτημα έγκρισης της μελέτης και για την αναζήτηση κονδυλίων για την εκτέλεση των εργασιών. Ας ελπίσουμε.

Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Αράχθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου