Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Zougla.gr, 7.2.2015


Τον γύρο του διαδικτύου έκανε πριν από μερικές ημέρες ένα απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του 2004 που ουσιαστικά προέβλεπε την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στην Άρτα, του μεγαλύτερου μονότοξου των Βαλκανίων.

Η «προφητεία» του προ εντεκαετίας ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νίκου Παπαθανασίου «Τα γεφύρια της Ηπείρου: περιμένοντας το θάνατο» βγήκε αληθινή την περασμένη Κυριακή, όταν το μεγαλύτερο τμήμα του μοναδικού αρχιτεκτονήματος κατέρρευσε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, προκαλώντας συγκίνηση όχι μόνο στους ηπειρώτες αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη από το 2004 ο ιστορικός ερευνητής-μελετητής Σπύρος Μαντάς, ο οποίος από το 1982 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη μελέτη των πέτρινων γεφυριών της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου αλλά και τους μαστόρους της, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το γεφύρι, υποστηρίζοντας πως αν αυτό δεν πνιγεί, σίγουρα θα καταρρεύει αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με τη συντήρηση και διάσωσή του.


Το zougla.gr συνομίλησε με τους συντελεστές και εξασφάλισε ολόκληρο το προφητικό ντοκιμαντέρ...ΒΛΕΠΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ & ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
 ΚΛΙΚ  >>>  ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου