Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κτύπησαν το γεφύρι του Καμπέρ Αγά



Κτύπησαν και πάλι ανεγκέφαλοι κυνηγοί θησαυρών στο Ζαγόρι

Θύμα τους
το γεφύρι του Καμπέρ Αγά
στο Ζαγόρι
…από ΑΓΗ

Οι γνωστοί άγνωστοι, φαντασιόπληκτοι άρρωστοι, τούτη τη φορά έβαλαν στόχο τους το γεφύρι του Καμπέρ Αγά στο χωριό Μηλιωτάδες του Ανατολικού Ζαγοριού.
Ο γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα πολιτισμού πρώην Δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Ενιαίου πια Δήμου Ζαγορίου, Βασίλης Σπύρου, έστειλε σε κάθε αρμόδιο επιστολή για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Ελπίζουμε τούτη τη φορά να εισακουστεί και να μην επαναληφθεί η περίπτωση του γεφυριού της Γκιάνας στο χωριό Καβαλλάρι που πριν μερικά χρόνια χάθηκε εξ αιτίας της αδιαφορίας όλων.

Φωτο: Σπύρος Μπουκουβάλας, 13.12.2012














Βασίλης Σπύρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζαγορίου
             
Προς Υπουργείο Παιδείας &  Θρησκευμάτων Πολιτισμού
Και Αθλητισμού
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ηπείρου
Ασωπίου 453 32 Ιωάννινα
            ΚΟΙΝ. 1. Δήμο Ζαγορίου - 44007 Ασπράγγελοι
                      2. Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων - 451 10 Ιωάννινα

ΘΕΜΑ: «Καταστροφές στο πέτρινο γεφύρι Καμπέρ Αγά»

Τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι, στην προσπάθειά τους να βρουν κρυμμένο θησαυρό προξένησαν μεγάλες καταστροφές στο πέτρινο γεφύρι Καμπέρ Αγά.
Συγκεκριμένα αφαίρεσαν τμήμα του τοίχου στο πλάι της αριστερής μικρής καμάρας, καθώς επίσης και τμήμα του στηθαίου. Τα νερά από τις βροχοπτώσεις των ημερών εισέρχονται ανεξέλεγκτα στο σώμα του γεφυριού και υπάρχει κίνδυνος ακόμα και κατάρρευσής του. Το γεφύρι επίσης έχει υποστεί τελευταία και άλλες ζημιές, οφειλόμενες κυρίως στη φθορά του χρόνου και πρέπει και αυτές να αποκατασταθούν.
Το γεφύρι Καμπέρ Αγά, ως γνωστό έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο και είναι μοναδικό ως προς τη μορφή του.
Πριν θρηνήσουμε την απώλεια ενός ακόμα γεφυριού στο Ζαγόρι, είναι αναγκαία η άμεση παρέμβασή σας, ώστε να γίνουν οι πρώτες εργασίες επισκευής και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Σημειώνεται ότι από τον πρώην Δήμο Ανατολικού Ζαγορίου έχει συνταχθεί Μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης του γεφυριού, εγκεκριμένη από την Υπηρεσία σας, να την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου για την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Μηλιωτάδες, 8 Δεκεμβρίου 2012
Βασίλης Σπύρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζαγορίου
Πρώην Δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου