Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Οι λιρολυγούρηδες και το ...ζώο του λόγγου

Κ
αιρό είχα να προσθέσω "καινούργια" πετρογέφυρα στον Καλαμά. Είχα μάλιστα ψιλοπιστέψει ότι πάει, τέλειωσαν, τα βρήκαμαν όλα…
Αμ δε! Ένα τηλεφώνημα του Πήλιο Μαντά μ’ έπεισε ότι το ταξίδι ξαναρχίζει... (Είχαν προηγηθεί δυο συνταξιδιώτες από τα Γιάννενα, ο Αλέξης κι ο Χρήστος).

Γεφύρι στο Σακελλαρικό!
Μετά το Θεογέφυρο, πλησιάζοντας στο χωριό, σταματήσαμε σε μια μεγάλη στροφή. Μας θύμιζε (μας μύριζε σχεδόν) φρέσκο πετρογέφυρο! Κάτω από το (απαραίτητο) σύγχρονο τσιμεντογέφυρο κοιμάται το παλιό πανέμορφο κτίσμα!
Πλακόστρωτα σκαλιά οδηγούν στα ανάντι. Εμείς βουτήξαμε στην κατηφόρα απ’ την άλλη μεριά. Ένα καλό καθάρισμα, και το γεφύρι πρόβαλε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Ο Πήλιος το σκιτσάρισε κι αρχίσαμε τα μετρήματα…
Ανεβήκαμε στο χωριό για περισσότερες πληροφορίες. Την αρχική απογοήτευση από έναν άθλιο μπουκωμένο με φαΐ κωλοχωριάτη (με την καλή έννοια του όρου) ο οποίος αρνήθηκε επίμονα να μας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία, διαδέχτηκε η άμεση ανταπόκριση ενός δεύτερου κατοίκου (αυτός ήτανε κάτοικος, ο άλλος ήτανε ζώο του λόγγου) ο οποίος μας έδωσε τις πληροφορίες που ζητάγαμε και μια παραπάνω! Κι άλλο γεφύρι πιο ψηλά στον ίδιο λάκκο!

Ήταν ο μόνος άνθρωπος σε όλη μας τη διαδρομή που δε μας ρώτησε αν ψάχνουμε για λίρες! Έχουν ρημάξει τα πετρογέφυρα οι κερατάδες με τις ανόητες θεωρίες ότι έχουν κρυμμένες λίρες και άλλα κουραφέξαλα!!! Όλοι μας κοίταγαν με μισό μάτι. Ακόμα και η γνωστή μας Ασφάλεια (πέρσι μας σταμάτησαν όταν ψάχναμε για... ορχιδέες)!

Μιχάλης Πασιάκος
25/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου